Академија техничко-васпитачких струковних студија и ове године узеће учешће на Сајму књига у Нишу. 58. по реду „Нишки сајам књига” биће одржан у периоду од 11. до 18. децембра 2023. године.

У среду, 13. децембра 2023. године, Академија техничко-вавпитачких струковних студија Ниш, у периоду од 11 до 15 часова, посетиоцима Сајма представиће се богатим програмом у којем ће учествовати студенти Одсека Ниш, Одсека Врање и Одсека Пирот са професорима. Програм обухвата следеће радионице:

  • Од 11 до 12 часова Одсек Врање организоваће радионицу под називом „УПОЗНАВАЊЕ СРЕДЊОШКОЛАЦА СА СТУДИЈСКИМ ПРОГРАМИМА КРОЗ ИНТЕРАКТИВНУ МАПУ СВЕТА”. Том приликом ученици ће моћи да се упознају са областима и студијским програмакоји се изводе на Одсеку Врање.
  • Од 12 до 14 часова Одсек Ниш одржаће радионицу под називом „ИНЖЕЊЕРИ (П)ОКРЕЋУ СВЕТ”. У оквиру радионице, посетиоци ће имати прилику да ступе у свет виртуелне стварности, погледају свет око себе кроз „пијане’” наочари, завире у тродимензионални свет роботике кроз окно 3Д штампе, комфорно се осећају у паметној кући, дишу са животном средином, као и да вежу сигурносни појас.
  • Од 14 до 15 часова, Одсек Пирот организоваће радионицу под називом „КЊИГА МОГ ДЕТИЊСТВА“.

Осим тога, испред Хале „Чаир” од 11 до 15 часова биће постављен „СИМУЛАТОР ЧЕОНОГ СУДАРА” који ће моћи да испробају сви посетиоци Сајма књига и том приликом добиће на поклон књигу.