У петак, 13. маја 2022. године на Академији техничко васпитачких-струковних студија, Одсек Ниш, свечано су отворене две нове лабораторије и то Лабораторија за машине и материјале и Лабораторија напредних технологија које су опремљене средствима која су била опредељена за набавку опреме у оквиру пројекта који је финансирало Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Поред наставника и сарадника, као и студената Академије, овом свечаном отварању присуствовали су и бројни представници привреде.

Свечаном отварању претходио је округли сто на тему „Инжењери потребни привреди југоистока Србије“ у коме су узели учешће представници привреде из бројних успешних компанија: Минг ковачница, ЛМБ софт, Леони, Johnson Electric, Herz Feniks BB, Vossloh Минг скретнице, Канцеларија за локални економски развој и пројекте (КЛЕРП), Научно технолошки парк Ниш, Представник града Ниша, Председници општина Гаџин Хан и Мерошина и Алатница Крстић Пирот и наставници Академије техничко-васпитачких струковних студија. Било је речи о будућности привреде у југоисточној Србији, дуалном образовању и инжењерима који се образују за струку управо на нашој Академији. Догађај је био и медијски пропраћен.

Извор: ТВ B92 – Вести у 16h