Делегација Академије техничко-васпитачких струковних студија у саставу др Срђан Јовковић, председник Академије, др Дејан Благојевић и др Марија Боранијашевић, чланови тима за међународну сарадњу, и Милица Младеновић, секретар Академије, посетила је Скопље 25. маја 2022. године.

Овом приликом потписани су меморандуми о сарадњи између Академије техничко-васпитачких струковних студија коју је заступао председник Академије др Срђан Јовковић, професор струковних студија, и три институције из Републике Македоније и то: Факултета за пословну економију у Скопљу, који је заступала директор др Биљана Гјозинска, професор струковних студија, Института за примењено истраживање у Скопљу који је заступао директор проф. др Зоран Филиповски, и Института за пословну економију у Скопљу који је заступала директор проф. др Анета Васиљевић – Шикалеска.

На састанку су размотрене могућности међународне сарадње између Академије и три поменуте институције и констатовано је да постоје бројне могућности за међусобну сарадњу почевши од мобилности наставника и студената у оквиру Еразмус плус пројеката, преко организовања кратких курсева са сертификатима, организације Међународне недеље, креирања заједничких студијских програма до прекограничне сарадње.