57. Нишки сајам књига под слоганом „Читање је злато“ одржан је у хали Чаир у периоду од 26. новембра до 4. децембра 2022. године. На сајму су као излагачи учествовали бројни реномирани домаћи издавачи. Академија техничко-васпитачких струковних студија је такође узела учешће као излагач на овогодишњем Нишком сајму књига који је поново организован након три године паузе. Број посетилаца илустровао је чињеницу да је љубитељима добре књиге недостајао један овакав догађај.

28. новембра штанд Академије посетили су представници „Универзитетске библиотеке Никола Тесла“ из Ниша и том приликом Академији поклонили своја издања.

30. новембра организован је  школски дан. Том приликом, у организацији сва три одсека Академије, Одсека Ниш, Одсека Пирот и Одсека Врање, одржне су ликовне радионице са ученицима који су посетили сајам. Поред тога, ученици су имали прилику да се упознају са радом 3Д штампача, роботом руку, алкометром, радаром за мерење брзине, „пијаним наочарима“ и могућностима беспилотних летелица. Због великог успеха и интересовања, а на молбу организатора, Нишког културног центра, у суботу 3. децембра поновљене су поменуте радионице.

Истог дана, 3. децембра, уприличено је дружење са Весном Дедић на штанду, а сутрадан, 4. децембра, и снимање дроном.

57. Нишки сајам књига под слоганом „Читање је злато“ одржан је у хали Чаир у периоду од 26. новембра до 4. децембра 2022. године. На сајму су као излагачи учествовали бројни реномирани домаћи издавачи. Академија техничко-васпитачких струковних студија је такође узела учешће као излагач на овогодишњем Нишком сајму књига који је поново организован након три године паузе. Број посетилаца илустровао је чињеницу да је љубитељима добре књиге недостајао један овакав догађај. 28. новембра штанд Академије посетили су представници „Универзитетске библиотеке Никола Тесла“ из Ниша и том приликом Академији поклонили своја издања. 30. новембра организован је  школски дан. Том приликом, у организацији сва три одсека Академије, Одсека Ниш, Одсека Пирот и Одсека Врање, одржне су ликовне радионице са ученицима који су посетили сајам. Поред тога, ученици су имали прилику да се упознају са радом 3Д штампача, роботом руку, алкометром, радаром за мерење брзине, „пијаним наочарима“ и могућностима беспилотних летелица. Због великог успеха и интересовања, а на молбу организатора, Нишког културног центра, у суботу 3. децембра поновљене су поменуте радионице. Истог дана, 3. децембра, уприличено је дружење са Весном Дедић на штанду, а сутрадан, 4. децембра, и снимање дроном.