Синоћ су чланови Клуба читалаца АТВСС присуствовали свечаном отварању 6. Конвенције фантастике ЗмајКон у великој сали НКЦ-а. 

Организатори фестивала су током прве вечери припремили изузетно богат и занимљив програм. Писци Милош Петковић и Бобан Вучковић као директори фестивала су уз Срђана Савића испред НКЦ-а лепим и инспиративним говорима поздравили публику, госте и учеснике догађаја. У музичком блоку, уживали смо у извођењу тема из Харија Потера, Господара прстенова и серијала Игре престола уз гудачки квартет. Затим нас је Сташа Петровић одушевила својим изузетним вокалним способностима и префињеном бојом гласа уз пратњу на гитари, а посебан ужитак вечери била је појава Галета из групе Кербер, који је разгалио публику рок звуком у акустичној варијанти.

Чули смо обраћање водећег светског писца фантастике Стивена Ериксона, као и познате илустраторе и карикатуристе Боба Живковића и Ивана Кордеја, али и успешну младу стрип илустраторку Јану Адамовић.  

Драго нам је да смо били део магије коју свет фантастике носи са собом, а изложба стрип цртежа и књига епске и научне фантастике у холу, као и  пројекција филма изненађења, само су додатно појачале утисак о овој изванредно организованој и осмишљеној културној манифестацији. 

Уживаћемо и наредних дана у програму фестивала са великим задовољством! Позивамо и вас остале да нам се придружите!