Библиотека АТВСС одсек Ниш је у периоду од 12. до 14. септембра узела учешће на 18. Стручно-научном скупу Заједнице матичних библиотека Србије, БИБЛИОНЕТ 2024.
Догађај је одржан на Тари у организацији Народне библиотеке Србије, а овогодишња тема скупа је била усредсређена на Библиотеке и циљеве одрживог развоја.
Том приликом представили смо стручно-научни рад под називом  Од принца маште до песника науке чији су аутори Даница Милошевић, Силвана Богићевић и Марија Митић.
У строгој селекцији, рад је оцењен као један од најбољих шест који су добили прилику да буду изложени на скупу. Приказан је пример добре праксе рада нашег Клуба читалаца, а резултати које смо постигли на овом пројекту препознати су и подржани од стране библиотечке јавности као изузетно залагање наше библиотеке. Презентација рада је протекла успешно, скренула је пажњу учесника, и наишла на речи хвале за рад Клуба читалаца који смо основали. Присутнима су подељени и прикладни сувенири са логом Академије и циљевима одрживог развоја, израђени у нашим лабораторијама специјално за ову прилику.